Sastanak sa Premijerom Makedonije

 02. october 2017

Predstavnici kompanije World Vision Corp zajedno sa predstavnicima kompanije China Rainbow International Investment Ltd, Mr. Will JW Ding - Predsjednik  (Asia Pacific) of (CRIIC) i Catherine Ying Li, kao izvršni direktor međunarodnog projekta kompanije China Rainbow International Investment Co., Ltd.  u kabinetu Premijera Makedonije imali su sastanak sa Premijerom i njegovim saradnicima. Sastanak s premijerom uslijedio je nakon više sastanaka s ministrima nekoliko ministarstava, kao i direktorom Agencije za strana ulaganja koji su organizovani u  prethodnom periodu, tako da se u ugodnoj atmosferi i punom razumijevanju razgovaralo o mogućim ulaganjima u Republiku Makedoniju.
G.Ding je potvrdio i ponovio stav i modalitet koji je WVC već prenio makedonskim predstavnicima u prethodnim razgovorima, a to su bili:
- Suradnja dvije Vlade, zasnovana na EPC + F sustavu s mogućim modifikacijama zavisno o prirodi projekata,koji su s makedonske strane predstavljeni u više sektora, počev od energetike, zdravstva, razvoja infrastrukture kao i zaštite životne sredine.

Premijer Zoran Zaev izrazio je zadovoljstvo ovim sastankom, ukratko je predstavio strateške projekte za koje će vlada biti zainteresirana, kao i investicione sektore. Pružio je ruku vrlo srdačno i otvorio vrata za daljnje pregovore nakon završetka izbornog procesa u Makedoniji i formiranja Vlade i uslova za nesmetano funkcioniranje.

IZABERI SVOJ JEZIK

yt logo rgb dark

WORLD VISION CORP DOO
Dalmatinska 36 ,  81000 Podgorica ,  Montenegro
 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.