RTCG TV emisija Ekovizija-Kinetička energija

 10. Decembar  2019.

 

U emisiji Radio televizije Crne Gore 10. decembra 2019. godine, voditeljica Olja Bulatović ugostila je predstavnika naše kompanije Mr.Sretena Đuretića zajedno sa tehničkim direktorom kompanije "Save the Planet" gospodinom Denisom Linkom i direktorom "Rosch Innovation Balkan", gospodinom Dejanom Stojsavljević.

Mr. Denis Link :Ono što koristimo je sila uzgona sistema koja pojačava pokretanje patanosa sistema i na taj način ovu silu koristimo za prenos rotacionog pomjeranja u osovinu i odatle to rotacijsko kretanje prenosimo u proizvodnju električne energije generatorom. To je najjednostavniji opis operacija KPP-a.

Investicija zavisi o konkretnom poslovnom slučaju. Što to znači, moramo izračunati lokalne uslove, napraviti analize, a zatim je moguće analizirati kompletan slučaj. Uopšteno, tehnologija omogućava proizvodnju električne energije sa jako malim troškovima. Ova je tehnologija najbolja i s ekonomske i s ekološke strane, drugim riječima možemo proizvoditi struju s manje novca nego pomoću drugih dostupnih proizvodnih modela na tržištu.
 
 U Njemačkoj imamo poseban slučaj, posljednjih godina mi zapravo nismo razvijali Njemačku, odlučili smo raditi na tržištima u razvoju, imamo odluku od početka iduće godine - januara 2020. krenut ćemo s velikim dešavanjima u Njemačkoj- Kompanija AFKEM AG bit će odgovorna za razvoj njemačkog tržišta, što znači da je vrlo poznata osoba Raimund Wunder. bivši direktor VW Power Plants uključen u ovu kompaniju i bit će odgovoran za razvoj njemačkog tržišta.

 

Imamo neke važne prednosti u odnosu na konkurenciju, koje pripadaju našoj tehnologiji, prije svega to je prava zelena energija, 100% obnovljiva, možemo je pokretati 24/7 cijele godine, što znači da možemo proizvesti električnu energiju baznog opterećenja, normalno da bismo to postigli morali bi koristiti konvencionalne načine s ugljenom ili nuklearno. Prednost u odnosu na solarne ili vjetroelektrane je ta što možemo raditi cijelu godinu, i to 100% zeleno, još jedna prednost je što s našom tehnologijom ne morate trošiti novac za razvoj mreže. Drugim riječima, električne mreže nisu potrebne ako instalirate KPP na mjesta koja trebaju električnu energiju.

Ako me pitate za međunarodne projekte, mogu vam reći da imamo različite projekte u različitim fazama, što znači puno projekata u fazama planiranja i drugih u fazama izgradnje, tako da ćemo odlučiti kada ćemo ih objaviti , a biće to u pravom trenutku. Ako me pitate gdje je moguće vidjeti tehnologiju kako radi i povezanu odgovor je na Tajlandu, tamo imamo farmu, tako da odabrani investitori imaju mogućnost vidjeti ove izložbene pogone. Sve ostale elektrane koje naši klijenti planiraju izgraditi ili su u izgradnji i za sada ih ne objavljujemo, za sada na Tajlandu moguće je posjetiti nas.

IZABERI SVOJ JEZIK

yt logo rgb dark

WORLD VISION CORP DOO
Dalmatinska 36 ,  81000 Podgorica ,  Montenegro
 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.