14. februar 2020

Danas, 14. februara 2020. u Podgorici u Privrednoj komori Crne Gore, kao gosti kompanije World vision corp Ltd, gospodin Raimund Wunder, direktor Afkema, zajedno s kolegama iz Save the Planet održao je vrlo zanimljivu prezentaciju o sistemu za proizvodnju struje po tehnologiji KPP  pred mnogobrojnim gostima.
 
Prezentacija je izazvala veliko zanimanje za implementaciju u Crnoj Gori, kako u nekim vodećim kompanijama, tako i u mnogim opstinama i Glavnom gradu.
 
Kompletna priprema i organizacija prezentacije odradio je tim ispod:
 
1.Raimund Wunder, CEO of Afkem
2 Dennis Link, CTO of Save the Planet
3.Dejan Stojsavljevic - CEO of Rosch Innovation Balkan, Croatia
4.Sreten Djuretic - co-owner of the company World vision corp doo Podgorica
5.Miodrag Sestovic - co-owner of the company World vision corp doo Podgorica

 

 10. Decembar  2019.

 

U emisiji Radio televizije Crne Gore 10. decembra 2019. godine, voditeljica Olja Bulatović ugostila je predstavnika naše kompanije Mr.Sretena Đuretića zajedno sa tehničkim direktorom kompanije "Save the Planet" gospodinom Denisom Linkom i direktorom "Rosch Innovation Balkan", gospodinom Dejanom Stojsavljević.

Mr. Denis Link :Ono što koristimo je sila uzgona sistema koja pojačava pokretanje patanosa sistema i na taj način ovu silu koristimo za prenos rotacionog pomjeranja u osovinu i odatle to rotacijsko kretanje prenosimo u proizvodnju električne energije generatorom. To je najjednostavniji opis operacija KPP-a.

Investicija zavisi o konkretnom poslovnom slučaju. Što to znači, moramo izračunati lokalne uslove, napraviti analize, a zatim je moguće analizirati kompletan slučaj. Uopšteno, tehnologija omogućava proizvodnju električne energije sa jako malim troškovima. Ova je tehnologija najbolja i s ekonomske i s ekološke strane, drugim riječima možemo proizvoditi struju s manje novca nego pomoću drugih dostupnih proizvodnih modela na tržištu.
 
 U Njemačkoj imamo poseban slučaj, posljednjih godina mi zapravo nismo razvijali Njemačku, odlučili smo raditi na tržištima u razvoju, imamo odluku od početka iduće godine - januara 2020. krenut ćemo s velikim dešavanjima u Njemačkoj- Kompanija AFKEM AG bit će odgovorna za razvoj njemačkog tržišta, što znači da je vrlo poznata osoba Raimund Wunder. bivši direktor VW Power Plants uključen u ovu kompaniju i bit će odgovoran za razvoj njemačkog tržišta.

 02. october 2017

Predstavnici kompanije World Vision Corp zajedno sa predstavnicima kompanije China Rainbow International Investment Ltd, Mr. Will JW Ding - Predsjednik  (Asia Pacific) of (CRIIC) i Catherine Ying Li, kao izvršni direktor međunarodnog projekta kompanije China Rainbow International Investment Co., Ltd.  u kabinetu Premijera Makedonije imali su sastanak sa Premijerom i njegovim saradnicima. Sastanak s premijerom uslijedio je nakon više sastanaka s ministrima nekoliko ministarstava, kao i direktorom Agencije za strana ulaganja koji su organizovani u  prethodnom periodu, tako da se u ugodnoj atmosferi i punom razumijevanju razgovaralo o mogućim ulaganjima u Republiku Makedoniju.
G.Ding je potvrdio i ponovio stav i modalitet koji je WVC već prenio makedonskim predstavnicima u prethodnim razgovorima, a to su bili:
- Suradnja dvije Vlade, zasnovana na EPC + F sustavu s mogućim modifikacijama zavisno o prirodi projekata,koji su s makedonske strane predstavljeni u više sektora, počev od energetike, zdravstva, razvoja infrastrukture kao i zaštite životne sredine.

 02. jul 2017

 

China Rainbow International Investment Co.Ltd

  • CHINA RAINBOW INTERNATIONAL INVESTMENT COMPANY LIMITED. A CHINA GOVERNMENT INVESTMENT ARM LINK COMPANY WITH PAID UP CAPITAL OF RMB 100M AND INVESTED GLOBALLY FROM ENERGY SECTOR, INFRASTRUCTURE, SATELLITE, NUCLEAR PLANT, PORTS & MILITARY ASSETS. CRIIC A PRINCIPAL FUNDER ARRANGER FOR THE PROJECT. CRIIC TO DATE HAVE AN EXCESS INVESTMENT MORE THAN USD 100 BILLIONS IN MANY COUNTRIES.  

After a long period of cooperation and negotiation, in terms of projects in Europe as well as in other destinations, if necessary, we are very pleased to be able to align ourselves today with this renowned state-owned company of China, and to sign a Strategic Partnership Agreement. 

 25. march 2016

 

 
Nakon pregovora našeg kolege gospodina Đuretića sa crnogorskom vladom i predstavljanja našeg projekta Kinetička elektrana 50 MW, ministru ekonomije gospodinu Kavariću, našoj kompaniji World vision corp d.o.o. je 25. marta 2016, primio zvanično Pismo podrške od Vlade Crne Gore. Ref. Br. 01-801-1

Ova zvanična podrška je veoma važna za naše buduće projekte u Crnoj Gori u sektoru energetike i veoma važno ohrabrenje ovim velikim projektima, kako ovdje tako i na sjeveru zemlje, koji je najmanje razvijen.

Technical facts:

Used energy: no external energy source is needed after the start Energy production: 50 MW output per hour

Used ground: approx. 6000 sqm for a 50 MW power plant(about 6000 sqm factory building and surroundings)

Working hours Year: about 8500 h / a => ca. 97% availability

Base load plant: yes

Power output: in steps of 10 x 5 MW

Location: Bijelo Polje , Montenegro

IZABERI SVOJ JEZIK

yt logo rgb dark

WORLD VISION CORP DOO
Dalmatinska 36 ,  81000 Podgorica ,  Montenegro
 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.