Medijske prezentacije WVC

U emisiji Radio televizije Crne Gore 10. decembra 2019. godine, voditeljica Olja Bulatović ugostila je predstavnika naše kompanije Mr.Sretena Đuretića zajedno sa tehničkim direktorom kompanije Save the Planet gospodinom Denisom Linkom i direktorom Rosch Innovation Balkan, g. Dejanom Stojsavljević.

 
Takođe, bilo je puno aktivnosti u dnevnin novinama u čitavom regionu koje su prenosile članak Pobjede i emisiju RTCG, u nastavku navodimo samo nekoliko primjera, Pobjeda, EPCG ....

 

KPP - KAKO TO FUNKCIONIŠE

Mr.Denis Link ,Tehnički direktor kompanije „Save the planet“ objašnjava način na koji se proizvodi električna energija, njihovim revolucionarnim tehnologijom, postrojenjem za kinetičku energiju:

„Ono što koristimo je sila uzgona i sila slobodnog pada, u zemlju ugrađujemo cijevi otporne na vodu, instaliramo mehanički Patanosa sistem u ove cijevi s plovnim tijelima koja trebaju biti napunjena vazduhom na dnu sistema, a ta se tijela pokušavaju podići, a ovu silu koristimo za prijenos rotacijskog pomjeranja u osovinu i odatle to prenosimo rotacijsko kretanje u proizvodnji električne energije putem generatora. To je generalni princip rada KPP-a. "

   

 KPP - PRERDNOSTI OVE TEHNOLOGIJE 

Dio televizijske emisije Ekovizija, Radio i televizija Crne Gore, na kojoj je tehnički direktor g. Denis Link kompanije Save the Planet, govorio o prednostima njihovog tehnologija za proizvodnju zelene energije u odnosu na ostale tržišne mogućnosti:

„Investicija zavisi od specifičnosti pojedinačnih slučajeva. Što to znači, moramo izračunati lokalne uslove, uraditi analize, a onda je moguće i imati kompletan pregled isplativosti. Uopšteno gledano, tehnologija omogućava proizvodnju električne energije za vrlo mali iznos. Ova tehnologija je najbolja i iz ekonomskih i ekoloških razloga, drugim riječima možemo proizvoditi električnu energiju s manje novca nego na ostalim dostupnim proizvodnim modelima na tržištu. Imamo neke važne prednosti koje pripadaju našoj tehnologiji, prije svega to je prava zelena energija, 100% obnovljiva , možemo to raditi 24/7 cijele godine, što znači da možemo proizvesti električnu energiju baznog opterećenja, normalno da biste to postigli morali biste koristiti konvencionalne elektrane s ugljem ili nuklearno Prednost u usporedbi sa solarnim ili vjetroelektranama je u tome što možemo raditi cijelu godinu, a ona je 100% zelena, još jedna prednost je što s našom tehnologijom ne trebate trošiti novac na razvoj mreže. Drugim riječima, električne mreže nisu potrebne ako instalirate KPP na mjesta koja trebaju električnu energiju. "

ROSCH INNOVATION BALKAN

Direktor ROCH INNOVATION BALKAN-a, Dejan Stojsavljević, rekao je da je proces legalizacije kinetičke energije završen u Hrvatskoj, odnosno uvođenje kinetičke energije u zakone Hrvatske, kao prve zemlje u Europskoj uniji.

WORLD VISION CORP LTD - PLANS

Gospodin Sreten Đuretić, suvlasnik „World vision corp doo Podgorica“, govori o planovima naše kompanije da u Crnoj Gori postavi elektranu snage preko 100 MW.

 
Ističe da takva proizvodnja energije ne zahtijeva koncesije od države i da imamo spremna sredstva za ulaganje...

THE KPP as green energy in The Law of Montenegro

 

EPCG

Podgorička kompanija World Vision Corp (WVC) namjerava izgraditi prve elektrane na kinetički pogon u Crnoj Gori. Jedan od osnivača i suvlasnika kompanije, Sreten Đuretić, rekao je da kompanija s jedne strane ima tehnologiju, a sa druge sposobne strateške partnere,izmedju pstalih i  kinesku državnu kompaniju, spremnu da uloži u elektrane u iznosu većem od 100 megavata (MW) u Crnoj Gori. Đuretić je rekao da je kinetička energija najjeftinija i najzelenija energija, te da će kompanija predložiti Vladi da ti energetski objekti s kinetičkim pogonom budu uključeni u zakon o zelenoj energiji.

 
Ova elektrana ne zahtijeva nikakve koncesije, ni vjetar ni vodu, što mora biti vrlo atraktivno u trenutku kada je problem s malim i velikim hidroelektranama očigledan, posebno u kontekstu zaštite i utjecaja na okolinu - rekao je Đuretić. Izjavio je da zbog prirode zaštićene i patentirane tehnologije takvi objekti ne zahtijevaju velike površine. - Za postrojenje snage 50 MW dovoljno je deset hektara ili manje, dok je za postrojenje od pet MW potrebno svega 1.000 četvornih metara i može se nalaziti u bilo kojem dijelu grada ili države bez ikakvog utjecaja na okolinu - rekao je Đuretić.

 

IZABERI SVOJ JEZIK

yt logo rgb dark

WORLD VISION CORP DOO
Dalmatinska 36 ,  81000 Podgorica ,  Montenegro
 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.