Kako ovo radi

 ?

Kinetic Power Plant (KPP®)

Ova Elektrana, između ostalog, koristi Arhimedov princip uzgona i proizvodi kontinuiranu, 24/365 potpuno zelenu električnu energiju bez emisije CO2 i bez dodavanja fosilnih goriva ili bilo kojeg drugog goriva za svoju efikasnost.

 Kako to radi ???

Složeno kontrolirano pneumatsko punjenje daje sistemu spremnika  trajnu rotaciju.

 
Snaga uzgona pretvara se u kinetičku energiju putem zupčanika koji pokreće generator, koji generator djeluje kao kočioni sustav i pretvara izjednačenu energiju u upotrebljivu električnu struju.

1. Pojačnjenje KPP Technologije.

Predložena tehnologija je u osnovi gravitacijski i plutajući generator, a radi na sljedeći način:

 
a) Ima niz spremnika, pričvršćenih u krug, koji se okreću u rezervoaru za vodu, kao što je prikazano na sljedećem crtežu.
 
b) Posude s jedne strane uzimaju zrak i imaju tendenciju da plutaju gore; oni s druge strane napunjeni su vodom bez vazduha i  padaju, stvarajući kružni ciklus koji može proizvesti snagu koja se može koristiti za proizvodnju električne energije; kao što je prikazano na sljedeći način.
 
c) Posebnim sistemom crijeva i ventila, uvodi se vazduh u posude na dnu kruga. Vazduh se širi kako se dubina smanjuje; konačno premještajući svu vodu na vrhu rezervoara. Kad se spremnici počnu spuštati, pune se vodom tako da umjesto da plutaju, skloni su potonuti. Ove kombinirane snage pokreću generator koji mora biti sposoban proizvesti električnu energiju za kompresor zraka koji dovodi zrak u spremnike i višak električne energije za „vanjsko opterećenje“ što je krajnji cilj „KPP generatora“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​​

IZABERI SVOJ JEZIK

yt logo rgb dark

WORLD VISION CORP DOO
Dalmatinska 36 ,  81000 Podgorica ,  Montenegro
 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.