Elektrane na kinetički pogon

Kinetic Power Plant (KPP®)

Elektrana, između ostalog, koristi Arhimedov princip uzgona i proizvodi kontinuiranu 24/365 totalno zelenu električnu energiju bez emisije i bez dodavanja fosilnih goriva ili bilo kojeg drugog goriva za svoju efikasnost.

 Kako to radi ???

KPP - KAKO TO FUNKCIONIŠE

Mr.Denis Link ,Tehnički direktor kompanije „Save the planet“ objašnjava način na koji se proizvodi električna energija, njihovim revolucionarnim tehnologijom, postrojenjem za kinetičku energiju:

„Ono što koristimo je sila uzgona i sila slobodnog pada, u zemlju ugrađujemo cijevi otporne na vodu, instaliramo mehanički Patanosa sistem u ove cijevi s plovnim tijelima koja trebaju biti napunjena vazduhom na dnu sistema, a ta se tijela pokušavaju podići, a ovu silu koristimo za prijenos rotacijskog pomjeranja u osovinu i odatle to prenosimo rotacijsko kretanje u proizvodnji električne energije putem generatora. To je generalni princip rada KPP-a. "

Složeno kontrolirano pneumatsko punjenje za proizvod ima  sistem spremnika u trajnoj rotaciji, a na osnovu ubrizgavanja vazduha na najnizoj tački.
 
Snaga uzgona pretvara se u kinetičku energiju putem zupčanika koji pokreće generator, gdje generator djeluje kao kočioni sustav i pretvara mehaničku energiju u upotrebljivu električnu struju.

1. OPIS KPP TEHNOLOGIJE

Predložena tehnologija je u osnovi gravitacijski generator, a radi na sljedeći način:
 
a) Ima niz kontejnera , pričvršćenih u krug, koji se okreću u rezervoaru za vodu, kao što je prikazano na sljedećem crtežu.
 
b) Posude s jedne strane primaju vazduh putem kompresora te tako imaju tendenciju da plutaju i sila uzgona ih tjera gore; oni s druge strane ,kada vazduh iz kontejnera izadje vani , napunjeni su vodom i padaju dolje, stvarajući kružni pokret koji može proizvesti snagu koja se može koristiti za proizvodnju električne energije; kao što je prikazano na slikama ispod.

c) Posebnim sistemom crijeva i ventila, uvodi se vazduh u kontejnere na dnu sistema. Vazduh se širi kako se dubina smanjuje; konačno premještajući svu vodu na vrhu rezervoara. Kad se spremnici počnu spuštati, pune se vodom tako da umjesto da plutaju, skloni su potonuti. Ove kombinovane snage pokreću generator koji  proizveodi električnu energiju , koja se rasporedjuje za kompresor zraka koji dovodi zrak u spremnike i višak električne energije za „vanjsko opterećenje“ što je krajnji cilj „KPP generatora“.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

​​

IZABERI SVOJ JEZIK

yt logo rgb dark

WORLD VISION CORP DOO
Dalmatinska 36 ,  81000 Podgorica ,  Montenegro
 Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli.